Орехова торта с бял шоколад

Продукти:
За блата
6 яйца
1 и 1/2 ч.ч. захар
1 и 3/4 ч.ч. ситно смлени орехи
3/4 ч.ч. брашно

За сиропа
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода

За крема
300 гр. бял шоколад
200 гр. течна сметана
40 гр. масло

Приготвяне:
Яйцата и захарта разбийте добре до гъст крем. Трябва да е добре разбита захарта.
Прибавете постепенно орехите и брашното, като бъркате с лъжица.
Печете в предварително загряла фурна на 200 градуса до готовност.
Готовият блат разрежете на две докато е още топъл, аз винаги разрязвам с конец и оставете на страни да изстива.
За сиропа карамелизирайте захарта и още топла я залейте със студената водата. Изчакайте хубаво да се стопи карамела.
За крема разтопете шоколада и маслото на парна баня или в микровълновата фурна.
Постепенно добавяйте сметаната като бъркате енергично. Ако крема ви се стори по редичък може да разбиете с миксер докато сместа стане пухкава.
Сглобяването на тортата е лесно. Нареждате първи блат и сиропирайте с карамеловия сироп. След това намазвате с тънък слой крем. Поставяте и горния блат, сиропирате и покривате с останалия крем. Декорацията е ваш избор.