„Рошковци“ с чесън и моркови

Продукти:
– картофи
– чесън
– моркови
– зехтин, горчица, балсамико, соев сос, черен пипер, натрошен бульон.

Начин на приготвяне:
Картофките се обелват и се нарязват от едната страна, като ветрило.
Но целта е да останат цели.
В прорезчетата се поставят тънки резънчета чесънче и морковче.
Прави се дресинг от подрпавките и с четка се намазва хубаво всяко картофче.
Налива се половин чаена чашка вода в тавата и се завива с фолио. Пече се на 250 градуса за около 30 мин. Маха се фолиото и се запича до златиста коричка и готовност на картофчетата.
Направо се топят в устата. Чесънчето почти се стопява и не е натрапчив вкусът му.
Става идеална гарнитура или основно ястие от тези картофки.