Руло с локум и банани

 Продукти:

4 яйца
10 суп. лъжици захар
10 суп. лъжици брашно /не много препълнени/
1 бакпулвер
1 кутия цветен локум
500 мл прясно мляко
2-3 банана
няколко супени лъжици нишесте – това последното си го добавих аз в рецептата.

 

 

Приготвяне:

Разбиват се яйцата със захарта, добавят се брашното и бакпулвера. Тестото се изсипва в правоъгълна тава, покрита с намаслена хартия за печене. Пече се на умерена фурна. След изваждането от фурната, блата се обръща на друга хартия, посипана с пудра захар.Премахва се хартията от печенето и се навива на руло.
Кремът се приготвя като се смесват прясното мляко и нарязания на ситно локум. Ври на тих огън на котлона и постоянно се разбърква, докато локума се разтопи и крема се сгъсти. Понякога крема не се сгъстява и  добавям 2-3 супени лъжици нишесте – ванилия или натурално, разтворено в малко вода.
Рулото се развива, намазва се с крема и се подреждат бананите – цели, по дължината на рулото. Завива се отново и се украсява по желание – с останалия крем, с течен шоколад, със сметана и т.н.