Солени еклерчета

Продукти:
За пареното тесто:
1 чаша вода
1/2 чаша олио
1 чаша брашно
4 яйца
щипка сол

За пълнежа – количествата са според индивидуалните предпочитания:
царевица
ролца от раци
майонеза
черен пипер

Начин на приготвяне:
Водата, олиото и солта се поставят на котлона да заврат, след което се прибавя и брашното. Бърка се, докато тестото започне да се отлепя от съда. Тестото се сваля от котлона и се оставя да изстине малко /около 10-тина минути/. Добавят се едно по едно яйцата, като се бърка енергично. Трябва да се получи гладко тесто. Върху хартия за печене с помощта на лъжица се оформят еклерчетата с размери и форма по желание. Пекат се в предварително загрята до 200 градуса фурна до зачервяване. След като изстинат, се пълнят с приготвения от посочените продукти пълнеж – разрязват се леко в основата, колкото е необходимо да влезе лъжичката. Пълнежът се приготвя, като е отцеди царевицата, нарежат на дребно ролцата и заедно с черния пипер се объркат с майонеза. Могат да се използват и разнообразни други продукти, по желание.