Шоколадова торта „Сиена“

Продукти:
2/3 ч. нарязани на иглички сурови бадеми,
2/3 ч. нарязани печени лешници,
2/3 ч. счукани сурови орехи,
1 1/2 ч. (около 180 гр.) смесени сушени плодове, нарязани на ситно,
2/3 ч. бяло брашно,
2 ч.л. какао,
1 ч.л. смляна канела,
60гр. натурален шоколад (аз слагам цял натурален шоколад от около 90-100гр.),
60 гр. безсолно масло (също слагам малко повече – около 80-100гр.),
1/3 ч. захар,
1/4 ч. мед.

Начин на приготвяне:
Фурната се загрява до 180 градуса. Тортена форма с диаметър 20 см. се намазва с разтопено масло, покрива се с хартия за печене, която също се намаслява. В купа се смесват ядките и сушените плодове. Прибавят се пресятото брашно, какаото и канелата. Разбърква се докато се смесят. Прави се кладенче в средата. В малка тенджерка на тих огън се бърка шоколада, маслото, захарта и меда, докато се стопят и смесят добре. Прибавя се маслената смес към сухите съставки. Разбърква се с дървена лъжица, докато се смесят. Сипва се сместа в приготвената форма. Пече се докато блатът стане твърд в краищата. (Много се внимава да не се препече, защото става прекалено твърдо и ядките в сместта се препичат неприятно). Оставя се да се охлади в тортената форма. Наръсва се с пудра захар отгоре или се залива с шоколадова глазура.
Сервира се на тънки резени или малки квадратчета (правоъгълници), придружени с чашка горещо кафенце.