Пълнени картофи на фурна

Необходими продукти:
По един среден картоф за порция
кашкавал
топено или пушено сирене
свежо сирене или моцарела
майонеза
подправки и сол на вкус и каквито обичате.

 

 

Начин на приготвяне:
Използвам фурната когато пека нещо друго,да метна в нея и няколко картофчета,измити,подсушени и надупчени на няколко места,завити с алуминиево фолио.Оставям ги,докато омекнат напълно.Готовите изпечени картофки издълбавам с лъжица,така,че да се получат подобия на купички с тънки стени,запазвам фолиото под картофа,за по-голяма устойчивост и да не потече плънката в тавата.
Издълбаната картофена маса смесвам с няколко лъжици майонеза и различни настъргани сирена и кашкавали.Тук може да включите фантазията си и да добавите освен сирена и някакво месо – сварено пилешко,колбаси,бекон или каквото предпочитате,или гъби,маслинки,царевица.Картофените чашки се напълват с приготвената смес и се запичат под горен реотан до златиста коричка.
От сместа за пълнене остава известно количество,което не се събира в картофите – може да я сложите направо на купчинки до тях,да напълните разполовени пиперки или да я сложите на малки филийки хляб и да запечете заедно всичко.