Чеснов меден хляб

Необходими продукти:
500 гр. бяло брашно;
10 гр. суха мая;
1 ч.л. сол;
2 с.л. зехтин;
1 с.л. течен мед;
2 скилидки чесън;
25 гр. масло;
100 гр. сирене;
една шепа мащерка;

 

Начин на приготвяне:
В голяма купа се смесват брашното и солта. Добавят се 300 мл топла вода в която е разтворена маята, меда и зехтина. Тестото се меси на набрашнена повърхност докато стане хомогенно. Тестото се връща в обратно в купата, покрива се с кърпа и оставете на топло място за около час. Тестото се поставя в тава, намазва се отгоре със смес от счукан чесън, разтопено масло, настъргано сирене и мащерката. Пече се в предварително загрята фурна, като първите 15 минути не се отваря фурната.