Торта

Правя пандишпан от 5 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. брашно 1/3 к.ч. олио, като разбивам белтъците в сух съд, хубаво е да са от хладилника /споменавам тези подробности,защото не ползвам набухвател и разчитам само на белтъците да

ми надигнат тестото- но пък става много въздушно и меко-набухвателите го правят по-бодливо🙂 / При белтъците слагам захарта, като не спирам да разбивам, жълтъците и олиото. До тук- с миксера, след това се слага брашното-аз го пресявам в момента на слагане, като се бърка с лъжица.Пека го в намаслена тава, като го слагам в студена фурна и пека само на долен реотан 30-35 мин. като включвам на 4 степен/ по моята печка/ Изпича се добре, нараства и само накрая включвам горния реотан за 10-ина минути да покафенее. За украсата с шоколад съм писала на следващата снимка. А този път си открих един секрет за сметаната- разбих пакетче суха сметана с течна и стана толкова гъста смес-чудесна за шприц🙂 Ако има нещо, питай- обичам да обяснявам :)))) С тоя блат стават и чудесни торти с желирана украса .