Торта „Варна“

продукти за блата-2 кутии какаови бисквити,250г,краве масло,150г сурови орехи,1 течна есенция ром
приготвяне-в блендер смиламе продуктите,като маслото е разтопено предварително,приготвяме тортена форма със сладкарска хартия на дъното,Бисквитената смес изсипваме във формата и леко изравняваме,без много да натискаме,Оставяме в хладилника да

се охлади,
продук
ти за крема-мус-500мл, течна сметана,1 ч, захар,1 крема сирене,1 желатин,2-3 праскови,1 течна ванилия
приготвяне-В съд нарязваме плодовете+1/2 ч,ч, захар и желатина и загряваме при бъркане,докато стане на каша,след което пасираме и оставяме да се охлади,Разбиваме сметаната с останалата захар до твърда консистенция,добавяме крема сиренето и плодовото желе+ванилията и разтиламе върхо охладения блат,Отново охлаждаме,
продукти за глазурата-150мл, течна сметана,200г черен шоколад
приготвяне-загряваме сметаната и дръпваме от котлона,начупваме шоколада вътре и бъркаме с лъжица докато стане гладка каша,Изсипваме върху сметановия мус и охлаждаме 1 нощ,Преди сервиране поръсваме с какао,